dilluns, 13 de juny del 2011

Acta Assemblea 11 de Juny

En aquesta 2ª Assemblea de Manuel hem incrementat el nombre d’assistents. Hem deicidit començar a desenvolupar i concretar les propostes suggerides a l’assemblea anterior

                  1. Banc de terres

-          D’una banda, cal començar a informar-se sobre com ho han fet a altres llocs, tenim contacte directe amb els d’Alzira. (Haïssa)

-          D’altra banda, cal buscar terres abandonades i informar a la gent d’aquest proposta. S’anirà a la llar dels jubilats per establir eixe contacte amb els possibles propietaris de les terres. (Ana i Pilar)

-          Finalment, no estaria de més que ens informarem sobre el projecte que va començar a l’ajuntament (Pau i Imma).Ens  informen que la proposta no va ser duta a terme perquè la gent no volia arriscar ja que se’ls demanava que ficaren diners de la seua butxaca. En el nostre cas, es tracta d’una idea diferent, no es demana diners si no un intercanvi entre propietari i llaurador.

2.  Banc de temps

-          D’una banda hi ha que informar-se de les necessitats que hi ha al nostre poble per això es proposa anar a parlar amb l’assistenta social (Silvie), Caritas (Haïssa) i Carlos, el del consultori.

-          D’altra banda, hi ha que oferir a la gent la possibilitat d’inscriure’s a aquest intercanvi d’hores per això es pensa en fer cartells i xerrades (sense previ avis). No es concreta res.

-          Finalment, hi ha ja una iniciativa de banc de temps a Alzira, cal informar-se més ( Haïssa).

                   3.     D’aquest tema es va passar a la difusió, clau per a que el moviment seguisca cresquent i tire endavant:

-          S’ha proposat  demanar a l’ajuntament un tauló (Pau) per ficar enmig de la plaça on anar penjant cartells que s’han d’anar elaborant per captar l’atenció dels ciutadans (Mª José i Trini).

-          A més, es parla de fer bústies i ubicar-les en diferents espais perquè cada ciutadà tinga l’oportunitat de expresar la seua opinió, crítica o suggerència en qualsevol moment. Aquest seria un tema a tractar en la próxima assemblea.

-       Finalment, un grup de gent debateix la periodicitat i ubicació de l’assemblea. Ens quedem davant de l’ajuntament? Anem a la plaça del Sol? Cal decidir-ho a la próxima així com establir una rutina perquè tots sàpiguen cada quan ens anem a reunir.

-       Ens queda pendent l’última proposta: el banc de voluntariat.

2 comentaris:

  1. Hola,si la decisión de Sol o Ayto para las sucesivas asambleas se toma por votación, mi voto es Sol. En cuanto a la periodicidad, no tengo opinión formada; pero cada sábado me parece correcto si no queremos que languidezca el movimiento 15M

    ResponElimina
  2. Bones, sols volia dir que a Castello està "funcionant" el banc del temps, com ho vegeu, està entre cometes, a hores d'ara encara està començant i porta quasi un any funcionant, i amb voluntaris que treballen únicament en això en el seu temps lliure, o siga no treballen en altres apostes. Vos recomane que parleu en ells, si aneu a l'ajuntament vos passaran el contacte.

    ResponElimina

pensaments lliures